Brodski kvartet svira muziku Isidore Žebeljan u nedelju na Kolarcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Kolarac.rs
Podelite vest

Jedan od najčuvenijih kamernih ansambala na svetu Brodski kvartet, održaće koncert pod nazivom “Brodski kvartet svira muziku Isidore Žebeljan” u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u nedelju, 18. juna u 20 časova.

“Brodski kvartet je Isidorinoj muzici najodaniji internacionalni ansambl koji koncertom na Internacionalnom festivalu Isidora Žebeljan u Kragujevcu 16. juna u 20 časova u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije započinje svoju međunarodnu turneju posvećenu Isidorinom stvaralaštvu, a nastavlja je nastupom u Beogradu”, saopštili su organizatori festivala u Kragujevcu.

Na koncertu pod nazivom “Brodski kvartet svira muziku Isidore Žebeljan“, uz Brodski kvartet, nastupiće i još nekoliko izuzetnih muzičara, kao što su španski klarinetista Đoan Enrik Ljuna, sopran Aneta Ilić, oboista Borislav Čičovački, dirigent Premil Petrović, kao i perkusionista Darko Karliček, pijanista Vuk Božilović i kontrabasista Damjan Milosavljević.

Na programu koncerta biće Isidorina dela Dark velvet, za gudački kvartet, Pesma putnika u noći, za klarinet i gudački kvartet, Polomka kvartet, za gudački kvartet, Pep it up, fantazija za sopran, klavir, udaraljke i gudački kvintet, zatim Gajdaški vitraž, za klarinet, violinu i klavir, Sarabanda, za klavirski trio, Tri kozja uveta, svita za obou, violinu i klavir, Intimno pismo iz Judejske pustinje, za gudački kvartet i Nove Ladine pesme, za sopran i gudački kvartet.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x