Brnabić: Uklonjena neposredna opasnost od uvođenja sankcija zbog događaja u Banjskoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je otklonjena “neposredna opasnost” od uvođenja sankcija Srbiji zbog optužbi da zvanični Beograd stoji iza sukoba naoružane i uniformisane grupe Srba sa kosovskom policijom kod manastira Banjska 24. septembra, ali da se “ta borba nastavlja”.

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da je “neposredna opasnost” uklonjena zahvaljujući aktivnostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića na neformalnom samitu lidera Evropske unije u Granadi prošle sedmice, ali da i dalje vodi borba po tom pitanju.

Povodom izveštavanja o sukobu grupe Srba sa kosovskom policijom u Banjskoj na severu Kosova, premijerka je optužila, kako je rekla, “Šolakove medije” da prenose saopštenja koja daju vlasti u Prištini “kao da su istinita”, a da ih nisu proveravali.

Ona je rekla da vlasti u Prištini napadaju porodicu predsednika Srbije, povodom toga što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio, kako je navedeno, lična dokumenta jednog od Srba učesnika napada na kosovsku policiju u Banjskoj koja su pronađena na licu mesta, a on je, navodno, bliski saradnik Danila Vučića.

“Njima su problem Vučići, to nisu ni Dveri, ni Zavetnici ni Novi DSS, napadaju Aleksandra Vučića, Danila, napadaju Andreja. To pokazuje da im smeta Aleksandar Vučić i porodica, zato što se bore za samostalnu i bezbednu Srbiju”, kazala je Brnabić.

Premijerka je optužila srpsku opoziciju da, kako je rekla, kao i prištinski mediji, “napada redovno i konstantno” i “direktno targetira” porodicu Aleksandra Vučića.

U isto vreme, kako je navela, Srpska napredna stranka nikada nije napala ničiju porodicu i nijedno dete lidera stranaka opozicije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da i je noćas iz Tel Aviva stigao repatricioni let Er Srbije sa 127 državljana Srbije i da treba da budemo ponosni na nacionalnog avioprevoznika koji “nije ostavio svoje putnike na cedilu” posle izbijanja sukoba u Izraelu.

Sukobi između izraelske vojske i palestinskih ekstremista u Gazi izbili su tokom vikenda i nastavljaju se.

Brnabić je za televiziju Hepi danas rekla da su čitav vanredni let let ispratili i predsednik Aleksandar Vučić i ona i da je većina aviokompanija tokom jučerašnjeg dana otkazala letove a da je Er Srbija jedna od retkih koja i dalje leti.

Po njenim rečima na aerodromu u Tel Avivu su sinoć kada je poletao avion Er Srbije “bila bukvalno dva aviona”.

“Er Srbija ponosno leti, rade ono što su radili za vreme korone, ja sam im beskrajno zahvalna, oni su naš ponos i naša dika”, rekla je Brnabić i ukazala da sve troškove tog leta snosi Srbija što “govori o brizi države prema građanima”.

Sada jedino pored Er Srbije “repatricione letove” iz Tel Aviva ima američka Delta, rekla je ona i navela brojne svetske aviokompanije koje su otkazale letove.

Po njenim rečima, Er Srbija nastavlja da leti da je jutros avion krenuo iz Tel Aviva i da treba da sleti uskoro i da sutra ima još jedan redovan let.

Brnabić je rekla i da su “iz tajkunskih medija” jedva dočekali da napadnu vladu i predsednika, a da nisu ni sačekali da država reaguje. Rekla je da su oni pokušali da iskoriste još jednu tragičnu situaciju za politički napad na vladu i predsednika Vučića “bez ikakve sramote”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x