Brnabić povodom izjave predsednika Hrvatske: Zauvek ćemo tražiti pravdu za tu decu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija neće stati i da će zauvek tražiti pravu za decu ubijenu na Petrovačkoj cesti tokom akcije Hrvatske vojske, “Oluja”, 1995. godine.

Brnabić je, nakon komentara hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da mu je priča o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu “postala nepodnošljivo gadljiva”, napisala na Tviteru da će “pravda biti zadovoljena, koliko god to njemu bilo gadno i na smetnji”.

“Milanoviću je spominjanje ubistva dece gadljivo, ali ubijanje nije. Čovek ozbiljno istančanog ukusa. Vidite, nama je ubijanje dece gadno i neoprostivo. Nećemo stati, tražićemo pravdu za tu decu zauvek. I pravda će biti zadovoljena, koliko god to vama bilo gadno i na smetnji”, napisala je premijerka.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je ranije danas da mu je priča predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da Hrvatska ne mari za srpsku decu “postala nepodnošljivo gadljiva” i da Srbija “nema moralnu auru” da sudi o dogadjajima tokom raspada Jugoslavije.

Agencija HINA prenela je da je Vučić povodom optužnice Srbije protiv pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva zbog ratnih zločina tokom operacije “Oluja” 1995, rekao u Njujorku da Hrvatskoj “nisu bitna srpska deca jer njihovo ubistvo Hrvatskoj nije šteta, ali da Srbija traži da neko odgovara”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x