Brnabić: Ovo je prva vlada u istoriji Srbije koja je uzela kredit za infrastrukturu u kulturi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ovo prva vlada u istoriji Srbije koja je uzela kredit za infrastrukturu u kulturi.

“Do skoro smo na kreativne industrije gledali sa podsmehom, a danas one u Srbiji zapošljavaju 155.000 ljudi, čak 30.000 više nego pre dve godine”, rekla je Brnabić na obeležavanju početka radova u Ložionici.

Prema njenim rečima, svaki sedmi preduzetnik i svako šesto privredno društvo je iz kreativnog sektora.

Ona je u svojoj poruci za buduće generacije u vremensku kapsulu, koja će biti postavljena u temelj nove Ložionice, navela da u budućnosti treba nastaviti iskru inovativnosti i stvaralaštva.

Brnabić je kazala da je u rekonstrukciju Ložionice vlada uložila 52 miliona evra.

Kako je navela, cilj vlade jeste da srpska ekonomija bude zasnovana na znanju i inovacijama i da time Srbija ide brže napred i nadoknadi propušteno vreme.

Podsetila je da su u Srbiji u poslednjih nekoliko godina otvorena četiri naučno-tehnološka parka i najavila je da će ove godine početi gradnja još četiri, a prvi među njima biće u Kruševcu.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je da će radovi obuhvatiti rekonstrukciju Ložionice na 4.800 kvadratnih metara, uz očuvanje prepoznatljivog izgleda, rekonstrukciju vodotornja i okretnice i izgranju nove zgrade aneksa od 11.000 kvadratnih metara, podzemne garaže i velikog parka, a kompletan kompleks će se prostirati na više od 23.000 kvadratnih metara.

“Beograd će dobiti novo jedinstveno obeležje i turističku atrakciju koja će podjednako privlačiti i stručnu javnost i domaće i strane turiste”, ocenio je Jovanović.

Ministarka za nauku, tehnološki razvoj i inovacije Jelena Begović ocenila je da je projekat rekonstrukcije Ložionice nešto što čuva prošlost da bi se kreirala bolja budućnost.<

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x