Brnabić: Evropski put Srbije danas je važniji nego ikada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Tanjug
Podelite vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Novom Sadu da je evropski put Srbije danas važniji nego ikada i predstavlja garant mira i stabilnosti i napretka za sve građane.

Ona je na prijemu povodom proslave Dana Evrope rekla da je Srbija država koja je prvim članom svoga Ustava definisana kao pripadajuća evropskim principima i vrednostima, prenela je Vlada Srbije na svom sajtu.

Napomenula je i da Srbija i Balkan nisu “evropska periferija kako to neki vole da kažu, ili meki trbuh EU ili evropsko predvorje”.

“To što smo danas u Novom Sadu – Evropskoj prestonici kulture, gradu koji je donedavno bio Omladinska prestonice Evrope,… samo je jedan od mnogih pokazatelja da Srbija nije periferija već vekovima politički, ekonomski, društveno i vrednosno neodvojivi deo evropske zajednice”, istakla je ona.

Građanima Srbije i svim građanima EU čestitala je Dan Evrope i navela da je EU najvažniji politički i trgovinski partner Srbije.

“Evropa je naša prošlost, Evropa je naša sadašnjost, Evropa je naša budućnost. Pripadamo istoj porodici, delimo iste vrednosti i pred nama se nalazi zajednička budućnost”, rekla  ona.

Prijem povodom Dana Evrope priredili su šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x