Brnabić: Cena struje za privredu neće poskupeti sa 95 na 120 evra po megavat-satu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Betaphoto/VS/Slobodan Miljević
Podelite vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas da cena struje za privredu neće poskupeti na 120 evra po megavat-satu, napomenuvši da je trenutno cena struje za građane 70 evra, a za privredu 95, što je najniže u Evropi.

Brnabić je, gostujući na Televiziji „Pink“, ocenila da je informacija da će struja poskupeti 120 evra po megavat-satu plasirana da bi destabilizovala Srbiju.

Ona je objasnila da cena struje na tržištu varira od 350 evra do preko 600 evra po megavat-satu, dodajući da država takvu cenu subvencioniše kako bi privreda bila konkurentnija.

Premijerka je navela i da trenutno imamo više od 150.000 tona mazuta, te da je poručeno još 30.000 tona kako bismo bili u potpunosti sigurni u to da će ga biti dovoljno. Predsednica Vlade je demantovala i informacije da u Beogradu ima mazuta u rezervi samo za još tri dana, dodavši da to može da se proveri kod nadležnih službi.

Takođe, Brnabić je rekla da je u Srbiji u ovoj godini zabeležena rekordno niska stopa nezaposlenosti od 8,9 odsto i da je naša zemlja privukla oko 2,7 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Prema njenim rečima, nedavno održani Evroprajd pokazao je da je Srbija ozbiljna država, koja na prvom mestu poštuje sve svoje građane, Ustav i zakone.

Sve ono što smo našim građanima pričali, to smo i ispunili. Svi koji su provocirali će odgovarati za to, kao i oni što su pokušali da probiju kordon policije i dođu do učesnika drugog događaja kako bi se sa njima obračunavali, naglasila je premijerka.

Ona je ocenila da je ohrabrujuće to što su učesnici Prajda osudili sve te provokacije, pri čemu je demantovala tvrdnje nekih političara da je država izdvojila 40 miliona evra za Evroprajd.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x