Bojana Selaković o izveštaju EK:Trenutno smo loši đaci koji uveravaju roditelje da ćemo biti odlični

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: O.S.R.
Podelite vest

Koordinatorka saveza nevladinih organizacija Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU) Bojana Selaković izjavila je, komentarišući to što je Vlada Srbije pozitivno reagovala na izveštaj Evropske komisije, da je metodologija izveštavanja opisna i da su zbog toga takve vrste formulacija podložne različitim interpretacijama.

Selaković je za novi broj Nedeljnika kazala da je svaka vlada do sada, pa i aktuelna, koristila proces evropskih integracija u svrhe svoje promocije, ali i naglasila da takav pristup neće doneti dugoročne rezultate.

“Trenutno smo loši đaci koji pokušavaju da uvere roditelje koji pružaju svu moguću podršku, iskazuju razumevanje, plaćaju privatne časove, da ćemo imati odličan uspeh na kraju godine, a u prvom polugodištu imamo po jednu četvorku ili peticu na svakih nekoliko jedinica ili dvojki”, ocenila je ona.

Prema njenim rečima, Srbija jeste napravila određeni pomak u procesu evrointegracija, ali je sveukupan nivo pripremljenosti ostao isti od 2015. godine.

“Ako je članstvo u EU barem deklarativno bilo na vrhu agende svake vlade od te godine pa do danas, onda nešto nije u redu ili sa procesom, ili sa Srbijom”, navela je Selaković. Ona je dodala da je, sa druge strane, primetna izuzetno snažna politička volja u zemljama kandidatima sa Zapadnog Balkana da taj proces ubrzaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x