Bogićević: Privesti pravdi odgovorne za nasilje nad građanima na protestu u Novom Sadu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.novastranka.rs
Podelite vest

Nova stranka – Da se struka pita ocenila je danas da se vlasti Novog Sada služe spinovima iz straha zbog nelegitimnog usvajanja Generalnog urbanističkog plana (GUP), i pozvala nadležne da ponovo otvore raspravu o više od 12.000 primedbi građana na taj plan i privedu pravdi odgovorne za nasilje nad učesnicima protesta zbog njegovog usvajanja.

Sekretar te organizacije advokat Srđan Bogićević poručio je da će odgovornost za nasilje na protestu 21. jula biti utvrđna u krivičnim postupcima protiv počinilaca, što će izvesno imati posledice na vlast, kao i na one koji su davali instrukcije da se prema građanima koji su protestovali toga dana primeni prekomerna sila.

“Izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da su ‘politički aktivisti na protestu zbog usvajanja urbanističkog plana u Novom Sadu upali u Gradsku skupštinu sa dimnim bombama i pretnjama da će da ubiju prisutne’, predstavlja još jedan u nizu medijskih spinova vlasti kako bi se skrenula pažnja sa prekomerne upotrebe sile i sa nasilja nad građanima koji su digli svoj glas protiv usvajanja GUP-a”, rekao je Bogićević.

On je u pisanoj izjavi pozvao Vučevića da javno objavi video snimke na kojima se može videti upad političkih aktivista u Gradsku skupštinu sa dimnim bombama, sa pretnjama da će da ubiju prisutne, kao i da o tome odmah obavesti policiju i nadležno javno tužilaštvo.

“Očigledno je da je ovakva izjava samo još jedan pokazatelj straha vlasti zbog nelegitimnog i protivpravnog usvajanja GUP-a, kao i zbog posledica koje će imati rasvetljavanje svih činjenica vezanih za nasilje nad građanima tog dana”, naglasio je Bogićević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x