Bodrožić o targetiranju novinara: Sve je dirigovano iz jednog centra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)
Podelite vest

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić ocenio je danas da su poslednji slučajevi targetiranja novinara, poput spota emitovanog na televiziji Pink, “dirigovani iz jednog centra”.

Bodrožić je za televiziju N1 rekao da u toj kampanji “možda ima neke inicijative urednika tabloida”, ali da “nema dileme da se to diriguje iz jednog centra”, odnosno jednog kabineta.

“Osnovano sumnjamo sve ove godine da to dolazi iz jednog kabineta. Vidimo kako je strukturirana partija vlasti, da je to vojna organizacija u kojoj postoji vrhovni komandant, tako ga oni zovu. Ispod njega je mnogo praznih mesta pa svi ostali, među njima i premijerka”, kazao je predsednik NUNS-a.

Ocenio je da postoji korelacija između “hajke na novinare nezavisnih i profesionalnih medija” i aktuelnih tema poput Kosova i ekonomske situacije, u očiglednoj nameri da se sa njih skrene pažnja javnosti.

“Cirkus oko Dragana J. Vučićevića je svima nama uzeo nedelju dana života. Svi se zabavljamo jednom predstavom koja je u osnovi lažna umesto da govorimo o ozbiljnim temama koje su na tapetu. Očigledna je namera da se pažnja javnosti skrene na druge teme kada se oko kosovske krize koja permanentno traje, sada ubrzano reševaju neke stvari, kada ljudi sve lošije žive”, rekao je Bodrožić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x