Bocan Harčenko: Sutra ipak sednica UN o bombardovanju SR Jugoslavije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube PRVA printscreen
Podelite vest

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da očekuje da će sutra, bez obzira na suprotstavljanje Zapada, biti održana sednica Saveta bezbednosti UN povodom 25 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, u čijem su sastavu tada bili Srbija i Crna Gora.

On je gostujući na TV Prva rekao da će na toj sednici, koja je zakazana na zahtev Rusije, Srbija biti predstavljena na visokom i stručnom nivou i da će to biti mogućnost da se kaže šta se zaista dogodilo.

Ambasador Rusije je kazao da se Rusija pridružila obeležavanju ove godišnjice i najavio da će u Ruskom domu biti prikazan film o bombardovanju Beograda i “početku rušenja međunarodnog prava”.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije u četvrtak, posle sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim, da je održavanje pomenute sednice SB UN i dalje pod znakom pitanja.

Osvrnuvši se na teroristički napad na posetioce koncertne dvorane u Moskvi u petak Bocan-Harčenko je rekao “da Rusija nažalost ima dosta iskustva u borbi sa terorizmom” kao i “da nije čuo pojedinosti i neće ništa da govori dok se ne završi istraga”.

“To je ruska praksa. Mi optužujemo nekog samo kad se završi istraživanje. Ovo je zatvoreni postupak i takav mora da bude”, dodao je šef ruske diplomatije.
On je kazao i da je je veoma čudna tvrdnja Amerikanaca, saopštena samo dva sata nakon događaja, u kojoj se navodi da je za terorističku akciju kriva Islamska država. Ambasador smatra i da je veoma čudno što je ta verzija događaja počela odmah da se širi po svetu.

“Moguće je da je to istina, ali najgora stvar je kada neki ljudi u politici i diplomatiji traže zaključke pre istraživanja”, rekao je Bocan-Harčenko.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x