Blokada puta kod Požege završena bez incidenata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Blokada puta Požega-Kosjerić u mestu Pesak kod Požege završena je u 16.00 sati i protekla je bez incidenata, uz prisustvo oko dve stotine gradjana. Za vreme blokade formirana je kilometarska kolona automobila iz pravca Valjeva i sa Divčibara, ali se vozači nisu bunili i strpljivo su sačekali kraj blokade puta.

U toku trajanja blokade puta propuštana su kola u kojima su bila mala deca ili bolesne osobe.

Iz Udruženja “Zaštitimo Dobrinje i okolinu”, koje je jedan od organizatora blokade, su naveli da će dalji postupci zavisiti od države od koje zahtevaju da se obustavi projekat “Jadar” i prekine iskopavanje litijuma u mestu Dobrinje kod Požege i u celoj Srbiji.

Pored tog udurženja i ekološko udruženje “Za čist Kosjerić” pozvalo je gradjane na blokadu puta kod Požege. Ekološke organizacije su istkle da je deset požeških sela i dva kosjerićka ugroženo projektom iskopavanja litijuma u Dobrinjskom basenu i da to ugrožava živote ne samo ljudi iz tog kraja.

Blokada puta kod Požege je održana pod sloganima “Blokada za život! Naša zemlja i naši životi nisu na prodaju” i “Rio Tinto dalje nećeš moći”.

Za vreme blokade nije primećeno prisustvo uniformisane policije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x