Bjelić: Aktivistkinje SNS-a nisu bile napadnute, radi se o kampanji ‘od sandučeta do sandučeta’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ivan Bjelić, aktivista, foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Aktivista grupe “SviĆe” Ivan Bjelić rekao je danas da nije bilo fizičkog napada na aktiviste Srpske napredne stranke (SNS), kao i da kampanju te stranke ne bi nazvao “od vrata do vrata”, već od “sandučeta do sandučeta”.

“Da u pitanju nije bila kampanja od vrata do vrata svedoče nam snimci, vreme zadržavanja u zgradi i način na koji su u tu, nazovimo ekspediciju, išli”, rekao je on za list “Danas”.

Grupa “SviĆe” je pre dva dana objavila snimak u kome je Bjelić sa aktivistom te grupe Nikolom Ristićem, snimao aktiviste SNS-a za koje su tvrdili da proveravaju poštanske sandučiće na Banovom brdu u Beogradu.

Nakon toga, oglasila se i SNS i u saopštenju navela da je Ristić verbalno i fizički napao njihove aktiviste dok su obilazili članove te stranke u kampanji “od vrata do vrata”.

U saopštenju SNS-a je navedeno da je Ristić, pored “niza uvreda” gurnuo njihovu aktivistkinju na ulicu gde prolaze automobili i ugrozio joj bezbednost, dok je “sve vreme pored sebe držao psa, koji je bio bez zaštitne korpe”.

Bjelić je za “Danas” rekao da je jedini fizički kontakt sa aktivistkinjom bio kada je pokušala da mu oduzme mobilni telefon kojim je snimao ceo događaj.

Kako je naveo, aktiviste SNS-a opazio je Ristić, a čekali su ih ispred zgrade u koju su ušli tako što su ukucali šifru interfona, stali kod sandučića i popisivali po listama.

“Zadržali su se unutra desetak minuta tako što su se popeli uz stepenice, ne znamo da li su kod nekoga unutra bili ali sa sobom nisu nosili AV kese, kako to obično biva u ovakvim kampanjama”, dodao je Bjelić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x