BIRODI: Javno tužilastvo za organizovani kriminal formiralo predmet REM

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) predao je Izvestaj o radu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Republičkom javnom tužilaštvu, to tužilaštvo je prosledilo Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je danas formiralo predmet o tom slučaju.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal obavestilo je BIRODI da je imenovan javni tužilac, koji je počeo da postupa u tom predmetu.

“BIRODI će svoj izveštaj dopuniti kako novim dokazima koji ukazuju na kršenje zakona od strane REM-a, kao i kršenje sopstvenog kodeksa. Takođe, predložićemo da se saslušaju bivši članovi Saveta REM-a, Slobodan Cvejić i Judita Popović, ali i stručnjaci u oblastima za koje je REM nadležan”, naveli su iz BIRODI u saopštenju.

BIRODI je svoj Izveštaj o radu REM-a dostavio i Agenciji za sprečavanje korupcije uz zahtev da se izvrši analiza postojećeg plana integriteta REM, odnosno nalazi do kojih su došli uzmu u razmatranje u novom ciklusu izrade plana integriteta REM-a.

“Čitava inicijativa ima za cilj da unapredi integritet rada REM-a kao vrhovne medijske vlasti, a sankcionisanje nepostupanja REM-a u skladu za zakonom je prvi korak u procesu njegove institucionalne i kadrovske reforme, koja se ne završava samo smenama u Savetu REM-a i sankcionisanjem svih onih za koje se utvrdi da su kršili zakone, pravilnike i kodekse u svom radu”, piše u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x