Beogradski maraton biće održan u nedelju, 15. maja, pod sloganom “Prijateljstvo na duge staze”, a na njemu će učestvovati 6.700 takmičara iz zemlje i sveta

Beogradski maraton 15. maja pod sloganom ‘Prijateljstvo na duge staze’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Beogradski maraton printscreen
Podelite vest

Beogradski maraton biće održan u nedelju, 15. maja, pod sloganom “Prijateljstvo na duge staze”, a na njemu će učestvovati 6.700 takmičara iz zemlje i sveta, rečeno je danas na konferenciji za novinare organizatora.

Predstavnik Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa gradjanima Darko Glavaš je na konferenciji u Skupštini grada rekao da će na 35. Beogradskom maratonu biti održane tri trke – maraton od 42 kilometara, polumaraton od 21 kilometra i “Akva viva trka zadovoljstva”, koja se održava nakon dve godine pauze.

On je pozvao gradjane da uklone svoja vozila sa trase maratona, koja se može videti na sajtu Bgdmarathon.org, do subote u 22.00 sati, nakon čega će vozila uklanjati nadležne službe.

Glavaš je najavio i da će na dan održavanja biti izmenjene linije gradskog prevoza duž trase, do 15.00 sati, kao i da će dečji maraton biti održan krajem godine.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš je rekao da je “vladalo izuzetno veliko interesovanje za dogadjaj” i da se očekuje učešće 6.700 takmičara.

Dodao je da je za učešće na maratonu prijavljeno i sedam takmičara iz Etiopije.

Trasa Beogradskog maratona nije se menjala u odnosu na prethodne godine, a start je u 8.00 sati na uglu Bulevara Kralja Aleksandra i Resavske ulice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x