Beogradska filharmonija 10. marta u latino ritmu sa Paćom Floresom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: BetaPhoto/Kolarac promo/MO
Podelite vest

Beogradska filharmonija priprema veče u znaku latino ritmova i nastupa sa trubačem Paćom Floresom (Pacho) u petak, 10. marta u Zadužbini Ilije Kolarca.

Pod dirigentskom palicom Feliksa Mildenbergera, na programu koncerta su Geršvinova “Kubanska uvertira”, “Latinske igre” Efraima Ošera i “Žar ptica” Stravinskog.

Zvezda večeri je Paćo Flores, jedan od najčuvenijih trubača sveta, impresivne biografije i raskošnog sviračkog iskustva od klasike preko savremenih kompozicija do džeza.

Flores je dobitnik vrhunskih priznanja za solističke nastupe, resitale i snimke, a školovan je u čuvenom sistemu orkestara za mlade i decu u Venecueli – El Sistema.

Kao iskusni orkestarski muzičar nastupao je sa dirigentima kao što su Klaudio Abado, Sajmon Retl, Seiđi Ozava i Gustavo Dudamel.

Sa Beogradskom filharmonijom izvodi “Latinske igre” koje je Ošer specijalno napisao za njega.

Kompozicija se sastoji od pet plesova od kojih se svaki izvodi na različitim trubama kako bi se dočarala njihova specifična boja i atmosfera, a to su – Bomba Portotika, Argentinska zamba, Brazilska samba, Kubanski bembe i Urugvajska milonga.

Filharmonija je navela da su ulaznice rasprodate, ali uvodi ograničeni broj ulaznica za stajanje, koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19.00 na Kolarcu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x