Beograd raspisao oglas za zakup 30 lokacija na kojima će biti splavovi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija Srbija Vesti/V.M.
Podelite vest

Grad Beograd objavio je javni oglas za prikupljanje pismenih ponuda za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Beograda, na kojima će biti smešteni splavovi, preneo je portal Beoinfo.

Rok za ponošenje prijava je 21. decembar, a ponude za zakup vodnog zemljišta mogu predati pravna lica, preduzetnici, udruženja ili građani, navedeno je u obaveštenju.

Po izboru zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta, imaće adekvatan rok da ih sami uklone.

Upozoreno je da će splavovi, ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, biti uklonjeni u saradnji s Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama.

Istaknuto je da je Grad Beograd dužan da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode.

Očekuje se da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine

Kako je precizirao gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, poslednjeg dana predviđenog za dostavljanje ponuda, od 7.30 do 11.30 biće postavljen video-nadzor čitavog postupka predaje ponuda, a potencijalni zakupodavci moći će da prisustvuju procesu primanja ponuda, što će obezbediti javnost i transparentnost procesa.

“Kriterijum za odabir najbolje ponude je najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju”, rekao je Kožović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x