Basta sa američkim senatorom: Srbiji je mesto među zapadnim zemljama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednik pokreta “Evropski put” i doskorašnji ministar Rade Basta sastao se u Vašingtonu sa senatorom Bobom Menendezom iz redova američkih demokrata sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu, demokratskim kapacitetima Srbije i kako bi ga upoznao sa programom pokreta koji je osnovao.

“Srbiji je mesto u EU i pripada porodici zapadnih zemljama i to je put za koji ću se nedvosmisleno boriti zajedno sa svojim pokretom”, poručio je Basta i dodao da bratoubilački rat u Ukrajini još jednom pokazuje da Rusija i Srbija ne dele iste vrednosti i da je potrebno da se srpska strana jasno distancira.

Kako je saopšteno iz pokreta, Basta je podsetio da je on jedini ministar u aktuelnoj vladi Srbije koji je smenjen jer je pozivao na dijalog po tom pitanju i to je poražavajuće.

Senator Menendez, koji je i predsednik komiteta za spoljnu politiku Senata, izneo je niz kritika na račun dešavanja u Srbiji, kršenja ljudskih prava i medijskih sloboda i dodao da je pitanje Kosova goruće pitanje, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x