Arsenijević najavio postavljanje zastava ustavom priznatih zajednica ispred Vlade Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Kosovo Online printscreen
Podelite vest

Predsednik Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandar Arsenijević najavio je da će u Prištini 14. juna u 12 časova ispred kosovske vlade postaviti zastave ustavom priznatih zajednica na Kosovu.

“Ispred zgrade kosovske vlade, pored kosovske zastave nalazi se zastava Albanije. Ova zastava je nacionalna oznaka samo albanske zajednice na Kosovu, ne i ostalih prepoznatih zajednica kojima se ovakvim selektivnim pristupom poručuje da ova institucija ne pripada i njima”, naveo je Arsenijević u pozivu upućenom medijima.

Dodaje da je “Kosovo uspostavljeno na temelju obećane i ustavom garantovane multietničnosti, po kojem sve institucije pripadaju svim građanima i zajednicama”.

“Ipak, svedoci smo da se na mnogim centralnim institucijama, pored zastave Kosova nalazi zastava Albanije, ali ne i zastave ostalih ustavom priznatih zajednica na Kosovu. Ustav Kosova nalaže da zajednice imaju pravo da neguju svoj identitet i koriste i ističu simbole zajednice, a kosovske institucije su obavezne da promovišu identitete zajednica i da preduzmu mere protiv onih koji podrivaju prava zajednica”, istakao je Arsenijević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x