AP: Populistički predsednik Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije u parlamentu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen RTS
Podelite vest

Američka agencija Asošiejted pres izvestila je danas o posebnoj sednici skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje.

Na sednici je bilo koškanja i guranja, kao i uzajamnih optužbi uz povike između predstavnika Vučićeve vladajuće stranke i opozicionih poslanika, navela je agencija.

Opozicioni poslanici su skandirali “Izdaja, izdaja” i “Ne damo Kosovo” i tražili ostavku Vučića, koji je uzvratio vičući na njih i optužujući ih da su “lopovi i izdajnici”, piše AP.

Agencija prenosi i da je Vučić “tokom haotične sednice parlamenta upozorio” da bi Srbija mogla da postane “evropski parija” ako odbije zapadni plan za normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Vučić je rekao da plan, koji nije zvanično objavljen, predviđa da se Srbija ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, uključujući Ujedinjene nacije, iako ne bi morala formalno da prizna kosovsku državnost, preneo je AP.

Agencija je navela i da su zapadni plan za Kosovo “tvrdolinijski proruski opozicioni poslanici” opisali kao “ultimatum”, uz tvrdnje da on znači da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova za ulazak u Evropsku uniju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x