Antonijević: Rezolucija EP ne znači da Srbija nema suverenitet, već da postoje zabrinutosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

View of empty European Parliamentn Strasbourg, eastern France, Tuesday, Feb. 6, 2024. The European Union’s executive shelved its anti-pesticides proposal Tuesday in yet another concession to farmers after weeks of protests blocked major capitals and economic lifelines across the 27-nation bloc. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Podelite vest

Pravnik Milan Antonijević ocenio je da očekivanja iz rezolucije Evropskog parlamenta (EP), u kojoj se poziva na međunarodnu istragu zbog neregularnosti na decembarskim izborima, ne znače da Srbija nema suverenitet, već da postoje zabrinutosti, na koje bi država trebalo da reaguje.

Antonijević je za današnji Kurir rekao da je rezolucija u Evropskom parlamentu usvojena ogromnom većinom (461 za, 53 protiv, 43 uzdržana), uz ocenu da joj to daje na značaju.

“Rezolucija je donekle ublažena u odnosu na prvu verziju, što je očigledno plod dijaloga unutar parlamenta, onih koji su blagonakloni prema Srbiji i drugih. Treba je mnogo pažljivije čitati i svaku reč shvatiti ozbiljno”, kazao je Antonijević.

Dodao je da je akcenat u rezoluciji na lokalnim izborima, biračkim spiskovima i resornom Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

“Ovo je ozbiljan signal koji ne treba zanemarivati. EU ima blagonaklon stav prema Srbiji i neki reformski procesi su potrebni”, ocenio je Antonijević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x