Amerikanac koji VOLI SRBIJU i kroz pandemiju uz naš narod

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Čarls Karter, Instagram
Podelite vest

Amerikanac Čarls Kater, pre osam godina prvi put pričao je o Srbiji najlepše priče, sve to objavio na svom You Tube kanalu a danas živi i radi u Novom Sadu i ne planira da u skorije vreme ode iz Srbije, jer kako kaže ovde mu je odlično.

Raduje ga kada su ljudi zainteresovani da prate sve što on radi i priča o Srbiji, a svakom novinskom članku se veoma raduje.

“Slobodno prikažite sve sa mojih stranica. Obavezno mi pošaljite link vesti jer volim da čitam”, napisao je za Vidi Srbiju.

Novosadski Amerikanac kako ga mnogi nazivaju, ispričao je o našoj zemlji do sada ne ispričane priče koje su kod mnogih širom sveta promenile mišljenje ali i znanje o našoj domovini. Pandemiju koronavirusa dočekao je u Srbiji, prenoseći sve ono što se kod nas dešava, ne skrivajući oduševljenje da je bolje što je ostao u Srbiji tokom pandemije.

On na svom You Tube kanalu, gde ga prati blizu 50 hiljada pratilaca, skoro svakodnevno objavljuje snimke iz izolacije.

Poslednjih dana obilazi Novi Sad i u višesatnom pešačenju ističe znamenitosti grada. A njegov 37. dan izolacije izgleda baš ovako.

On je u svojim brojnim obraćanjima istakao da je često razmišljao puno o tome – da li je bolje što je ostao u Srbiji ili je ipak bilo pametnije da se vratio u Ameriku.

“Srbija je godinama išla iz rata u rat. Balkanski ratovi, Prvi svetski rat koji je skoro potpuno izbrisao mušku populaciju, ljude koji su se vraćali sa Krfa zatekle su mnoge bolesti, onda imate devedesete naravno, hiperinflaciju, sankcije i oni su preživeli. Kada bi se dogodila neka katastrofa koja bi izbrisala populaciju, kao što je nuklearna, Srbi bi verovatno i to preživeli”, rekao je ovaj Amerikanac.

Njegov Instagram profil je prepun slika iz naših gradova, a Novi Sad nije jedini grad u koji je “zaljubljen” ovaj Amerikanac koji neguje veliku ljubav prema Srbiji. Često mu pratioci poručuju da je potrebno da dobije srpski pasoš, kao zahvalnost za promociju lepota koju plasira već godinama na svojim stranicama društvenih mreža.

Uoči Uskrsa podelio je radost praznovanja sa pratiocima na svom Instagram profilu. Osim lepotra Srbije, poštuje i naše običaje i često govori o bogatoj istoriji. Tradicija je ono čime se mi u Srbiji ponosimo to je spoznao i ovaj Amerikanac i čini sve da pratiocima približi našu tradiciju.

Kater nastavlja da obilazi Srbiju i da sa puno ljubavi govori o svemu što se kod nas dešava, mi mu želimo srećan put i da uživa i Vidi Srbiju onakva kakva zaista jeste…prelepa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x