Lončar u Bugarskoj: Jedno dete operisano, vozaču amputirana noga

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Nova.bg
Podelite vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je, posle obilaska povređenih u nesreći u Bugarskoj, da nema preminulih.

“Obišli smo svu decu i odrasle i razgovarali sa njima. Operisano je jedno dete, kao i vozač kome je amputirana noga”, rekao je Lončar za Radio televiziju Srbije.

Lončar, koji je sa kolegom iz Bugarske obišao povređene u bolnici, u mestu Stara Zagora, naveo je da je razgovarao sa decom i odraslima i da se operisano dete oseća dobro.

“Jedno dete ima povrede glave i biće prebačeno u Sofiju na dalje lečenje, gde će verovatno biti i operisano”, naglasio je Lončar.

On je najavio da će biti organizovan prevoz dece koja su dobro, kako ne bi krenula rodbina po njih i da se ne bi pravili dodatni problemi.

Još je napomenuo da će obići i decu smeštenu u hotel i zahvalio svima koji su se angažovali u Bugarskoj kako bi deca i odrasli iz Srbije bili adekvatno zbrinuti posle nesreće.

Osmoro dece i četvoro odraslih je povređeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na autoputu u Bugarskoj.

Među povređenima je najviše dece, koja su, kako je potvrđeno, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Deca su se vraćala sa festivala u gradu Nesebar i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće još se ne zna, ali prema svedočenju jedne putnice, autobus je sleteo s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa detetom kome je pozlilo, navela je RTS.

——-

Ambasador Srbije: U bolnicu u Staroj Zagori primljeno 46 osoba iz prevrnutog autobusa

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je ranije da je 46 osoba primljeno na dijagnostički pregled u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori, nakon teške saobraćajne nesreće u Bugarskoj, u kojoj je autobus pun dece iz Srbije sleteo u jarak na auto-putu Trakija.

Jović je za televiziju N1 rekao da je te informacije dobio od ministarstva spoljnih poslova Bugarske.

“Informacija da li su teže ili lakše povređeni nije relevantna, dok ne prođu dijagnostičke preglede. Najbitnije je da nema preminulih, i da sve službe Bugarske maksimalno sarađuju”, istakao je Jović.


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, posle obilaska povređenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj da je jednom putniku amputirana noga, a ne vozaču, kako je ranije javljeno.

“Jedan čovek je operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija”, rekao je Lončar za RTS.

Dodao je da su dva dečaka od deset i jedanaest godina na intenzivnoj nezi i da će biti prebačena u Sofiju.
“Ostala deca su dobro, obišao sam ih sve”, rekao je Lončar.

Rekao je da će većina dece i rodetelja iz autobusa, kao i onih koji su, kada su čuli šta se dogodilo, došli u Bugarsku, stići u Srbiju u toku dana.

Naveo je da će u Bugarskoj na lečenju ostati dva dečaka, čovek kome je amputirana potkolenica i još jedan čovek sa povredama, ali da očekuje da će i oni uskoro biti u Srbiji.

“Nema mrtvih, nadam se da će i povređeni biti dobro”, rekao je on.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x