Ambasador Rusije: Vučić ima dokaze da Zapad stoji iza protesta u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 6.06.2022. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harcenko sastali su se danas u Predsednistvu u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao da Zapad stoji iza protesta u Beogradu, na koje opozicija poziva uz tvrdnju da su izbori bili nepošteni.

“Opozicija je započela proteste, koji su ohrabreni i podržani iz inostranstva. Vučić je pričao o tome, ne mogu da ulazim u detalje, jer je reč o poverljivim informacijama. Ali on ima neoborive dokaze da podsticanje i podrška dolaze sa Zapada”, rekao je Bocan-Harčenko posle sastanka sa predsednikom Srbije u Beogradu.

Bocan-Harčenko je za televiziju Rasija 24 kazao da se protesti u Srbiji organizuju i izvode u skladu sa principima i tehnologijama “majdanskih revolucija”, što je termin koji se koristi za smenjivanje vlasti masovnim demonstracijama, poput onih iz 2014. na kijevskom trgu Majdan.

Naveo je da Zapad “namerava da dovede opozicione snage na vlast” u Srbiji, ali da “nikakvi ciljevi i šeme Majdana neće proći” zbog suprotstavljanja takvim akcijama, prenosi ruska državna agencija RIA novosti.

“Sva nezadovoljstva i pokušaji da se uzdrma Vučićeva vlast odnose se pre svega na njegov čvrst stav o nepridruživanju antiruskim sankcijama”, rekao je Bocan-Harčenko.

On je kazao da je na današnjem sastanku sa Vučićem razgovarao i o saradnji Rusije i Srbije i naveo da to “pokazuje da srpski lider i u sadašnjoj situaciji gleda u budućnost”.

Vučić je ranije danas objavio da je Bocan-Harčenka informisao o sinoćnim neredima u Beogradu, do kojih je došlo na sedmom protestu u organizaciji koalicije “Srbija protiv nasilja”.

“Razmenili smo mišljenja i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Preneo sam ambasadoru želju da naša dva naroda dočekaju nastupajuće praznike i Novu godinu u miru i blagostanju”, napisao je Vučić na Instagramu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x