Aleksić: Razgovori sa Tadićem oko priključenja listi ‘Srbija protiv nasilja’ još uvek traju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Insajder
Podelite vest

Nosilac opozicione izborne liste “Srbija protiv nasilja” i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je sinoć da razgovori sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića oko priključenju toj listi još uvek traju.

Aleksić je u emisiji “Utisak nedelje” na televiziji Nova S rekao da je sada odluka na toj partiji da odluči da li će se pridružiti predizbornoj listi “Srbija protiv nasilja”.

“Razgovori još uvek traju i mi ih privodimo kraju. Odluka je na njima u ovom trenutku da li će da se pridruže nama ili ne. Postoji veliki broj organizacija sa kojima razgovaramo, manjih stranaka i lokalnih pokreta. Želimo da budemo praktično što širi front ‘Srbija protiv nasilja””, izjavio je Aleksić.

Upitan da li su spremni na saradnju sa desno orijentisanom opozicijom, Aleksić je rekao da se to može reći kada se govori o tehničkoj saradnji oko izbornog procesa, a što se tiče saradnje posle izbora o tome “mogu da razgovaraju”.

Poslanik Zeleno-lefog fronta Radomir Lazović, koji će biti prvi na listi “Srbija protiv nasilja” izjavio je u toj emisiji, govoreći o zajedničkoj listi, da su nakon uvida u istraživanja javnog mnjenja, ali i zahvaljujući saradnji oko protesta, videli da postoji sinergija.

“Sigurno je neko nezadovoljan, ali to je demokratija i to je u redu. Meni se čini da ovo zvuči ubedljivo i tako da može da se ostvari dobar rezultat”, rekao je Lazović.

Upitan o saradnji sa desnom opozicijom, kazao je da ima nekih oblasti gde mogu da sarađuju kao što je kontrola izbora, sloboda medija, vladavina prava i funkcionisanje parlamenta.

“Već ukoliko sutra radićemo na tome da se spreči odluka da kontrolori ne mogu da se menjaju na biračkim mestima”, naveo je Lazović

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x