Aleksić (NS): Sledeće nedelje protesti protiv nasilja u još najmanje deset gradova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Beograd, 23.11.2021. - Protest gradjana u organizaciji pokreta Eko staza, Koalicije za odrzivo rudarstvo u Srbiji, Zastitimo Jadar i Radjevinu i drugih odrzan je danas ispred Doma Narodne skupstine u Beogradu. Na fotografiji govori potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksic. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
Podelite vest

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neće biti nikakvih pregovora, “niti trgovine”, sve dok ne bude ispunio zahteve sa protesta građana, a ukoliko se to ne desi protesti će naredne nedelje biti organizovani u deset gradova.

Aleksić je za televiziju N1 rekao da su ljudi spremni da se bore za svoje zahteve koji treba da normalizuju Srbiju i stanje u društvu.

“Idemo dalje. Sve dok ne stane cela Srbija. Ili će stati nasilje, ili će stati cela Srbija”, kazao je Aleksić.

On je naglasio da su na protestima “Srbija protiv nasilja” građani “jasno rekli svoj stav”.

“Očekujemo od vlasti da ispune zahteve građana Srbije… Nemamo mi šta da razgovaramo i da pregovaramo. To radimo u Skupštini”, rekao je on.

Kako je dodao, videće se šta će biti epilog skupštinske rasprave kada očekuju da se glasa o razrešenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, izveštaju REM-a, formiranju anketnog odbora.

“A što se tiče drugih zahteva, na njemu je da to sprovede. Kao što je za jedan dan doneo odluku da ugasi škole, tako može da ispoštuje i zahteve građana. I očekujemo od njega da to uradi”, istakao je Aleksić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x