Aktivisti pozvali građane u hitnu odbranu dunavskog priobalja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Ekološki front Novi Sad saopštio je da su aktivisti okupljeni oko Šodroš survivor kampa nezvanično obavešteni da bi sutra, 17. oktobra, jake policijske snage u opremi za razbijanje demonstracija trebalo da omoguće Milenijum timu da započne deminiranje tog područja na kojem je planirana izgradnja četvrtog mosta preko Dunava.

Aktivisti su pozvali građane da im se priključe u odbrani novosadskog priobalja, a zamolili su policiju, ukoliko bude intervencije, da ne maltretira građane i da ne upotrebljava silu, dok su poziv za obustavu pripremnih radova poslali nadležnim institucijama.

Ističući da je nejasno kako godinama unazad nije obeležen taj prostor, a građani upozoreni na opasnost, niti gde će biti policajci ukoliko se navodne mine aktiviraju, ekološki aktivisti poručili su da im je nezvanična informacija o akciji planiranoj za ponedeljak upućena kao upozorenje ali da će oni “telima braniti svako drvo”.

“Jasno je da je jedini razlog moć ove mašine da do 50 centimetara u dubinu sve pred sobom uništi i sravni sa zemljom za vrlo kratko vreme, kompletan biljni i životinjski svet koji joj se nađe na putu, te da se dovrši započet posao iz juna, kada su drvoseče zaustavili građani”, saopštili su aktivisti.

Dodali su da se aktivisti neće sukobljavati sa policijom, ali da će zaustaviti mašinu koja uništava sve pred sobom, i pozvali sve Novosađane da se priključe i pomognu u zaštiti šume “pred nezasitim investitorima koji su ruinirali grad, pre svega usled nestručnog, nezakonitog i nesavesnog rada gradske uprave i JP ‘Urbanizam’, kao i gradonačelnika Miloša Vučevića”.

Policiju su takođe “zamolili” da, ukoliko Miloš Vučević i zamenik Milan Djurić pošalju, kako su naveli, kriminalne falange i privatno obezbeđenje, reaguje i ukloni ih, jer su u više navrata po naredbi provocirali, maltretirali i zlostavljali građane, usled čega je dolazilo do incidenata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x