Akcija Dan pešačenja 10. septembra u Zrenjaninu: Za korak bliže zdravlju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube RTV Santos Zrenjanin printscreen
Podelite vest

Akcija “Dan pešačenja” biće održana u Zrenjaninu u subotu, 10. septembra, u organizaciji Kluba planinara (KP) Zrenjanin i prilagođena je svim uzrastima.

Načelnica KP Zrenjanin Aleksandra Todorov kazala je da je Dan pešačenja sportsko-rekreativna manifestacija koja se već niz godina održava u Srbiji, u organizaciji planinarskih klubova uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, sportskih saveza, Planinarskog saveza Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije .

Navela je da je polazak sa Trga Zorana Đinđića u subotu u 9.00 časova, da je staza kružna, dužine je oko osam kilometara, kao i da je delom zemljana a delom asfaltna tako da je mogu preći i deca i stariji učesnici.

Jadranka Kostovski kazala je da KP Zrenjanin akciju Dan pešačenja organizuje  šesti put, a da je prethodnih godina bilo između 500 i 1.000 učesnika i da je prošle godine sa 800 učesnika Klub planinara iz Zrenjanina bio među najuspešnijim u Srbiji.

Marinko Pajić iz Saveza pedagoga fizičke kulture grada Zrenjanina kazao je da taj savez podržava akciju, takođe je pozvao građane da se pridruže, budući da je, kako je naveo, fizička aktivnost bitna u svakodnevici svakog pojedinca.

Jovan Lekić, generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine, rekao je na dašanjoj konferenciji za medije, da Dan pešačenja ima podršku Grada Zrenjanina, Sportskog saveza Zrenjanin, kao i Saveza pedagoga fizičke kulture  i Saveza za školski sport grada Zrenjanina i da se očekuje još veći broj učesnika u odnosu na prošlu godinu.

Akcija Dan pešačenja proglašena je za zajedničku Republičku akciju Planinarskog saveza Srbije, pod sloganom: Za korak bliže zdravlju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x