AgroJug: Jubilarni XX Dani šljive u Blacu od petka do nedelje 19-21. avgusta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U okviru ovogodišnjeg, jubilarnog 20-og, festivala ”Dani šljive Blace 2022”, koji se održava od 19-21. avgusta, održaće se i takmičenje za izbor najbolje šljivove rakije u 2022.godini.

U toku ocenjivanje pristiglih uzoraka a najbolju zlatnu rakiju proglasiće stručni žiri na čelu sa prof. dr Ninoslavom Nikićevićem, sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, a svečano proglašenje pobednika obaviće se u toku manifestacije, 21.08.2022. godine.

Komisija radi u sastavu profesor dr Ninoslav Nikićević, redovni profesor sa Hemijskog fakulteta prof. dr Vele Tešević i inžinjer Ljubiša Stanković, sekretar komisije je Dragan Gmijović. Kako je profesor Nikićević rekao ove godine ima rekordna 52 uzorka rakije, što govori u prilog tome da je takmičarski deo manifestacije “Dani šljive“ i te kako bitan za proizvođačima.

AgroJug je emisija o poljoprivredi dnevnog karaktera, i u njoj su prikazana najbitnija dešavanja vezana za poljoprivredu.

Sva bitna dešavanja vezana za poljoprivredu u Srbiji i regionu.

Iskustva poljoprivrednika iz raznih delova Srbije, vezanih za stočarstvo, ratarstvo, pčelarstvo, voćarstvo, cvećarstvo, vinogradarstvo, povrtartstvo…

Učesnici smo gotovo svih manifestacija i događaja koji su u vezi sa poljoprivredom.

AgroJug prati bitne teme:

  • Poljoprivreda 2021 godine u Srbiji
  • Žene na selu
  • Voćarstvo u Srbiji
  • Pčelarstvo 2021 godine u Srbiji

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x