Aerodrom Nikola Tesla otvorio novi parking sa besplatnim prevozom do terminala

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreeView printscreen video
Podelite vest

Francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports), koja upravlja beogradskim aerodromom “Nikola Tesla”, otvorila je parking za automobile “Tesla”, nedaleko od Robnog terminala na putu prema Surčinu, sa besplatnim prevozom do terminala, saopšteno je danas.

Parking “Tesla” namenjen je putnicima koji planiraju kraći, srednji i duži boravak na aerodromu. Obezbeđeno je više od 1.500 parking mesta, od čega 798 za putnike, a preostala parking mesta namenjena su vozilima osoba sa smanjenom pokretljivošću, taksi vozilima, rent-a-kar agencijama i vozilima zaposlenih.

Parking na 36.400 kvadratnih metara

Parking je izgrađen na asfaltu i prostire se na površini od 36.400 kvadratnih metara i obezbeđuje dodatni kapacitet postojećem parkingu ispred zgrade Putničkog terminala.

Autobuski transfer do terminala je uključen u cenu parkinga, saobraća na svakih 10 minuta, a u periodu od 17 do 5.00 časova na svakih 20 minuta, a vožnja traje od pet do sedam minuta. Cena parkiranja je 60 dinara po satu, 600 dinara po danu i 4.000 dinara za jednomesečno parkiranje.

Novo parkiralište je opremljeno LED osvetljenjem, video nadzorom, najmodernijim sistemom kontrole pristupa, a u planu su i parking mesta sa punjačima za električna vozila kao i perionica.

Otvaranjem tog parkinga, dostignuta je, kako je navedeno, još jedna važna prekretnica u celokupnom planu modernizacije aerodroma koji sprovodi kompanija Vansi.

“Imajući u vidu projektovano dugoročno povećanje saobraćaja i radove na uvećanju kapaciteta, cilj je da se u narednom periodu opsluži više putnika i poboljša ukupna pristupačnost”, navedeno je u saopštenju.

Kompanija Vansi, kao vodeći privatni aerodromski operater u svetu, upravlja poslovanjem 53 aerodroma u 12 zemalja Evrope, Azije, Severne i Južne Amerike.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x