Advokat: U nošenju lutke koja liči na Vučića na protestu nema elemenata krivičnog dela

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Advokat Ivan Ninić izjavio je da u nošenju obešene lutke na protestu “Srbija protiv nasilja” u Beogradu, zbog koje je uhapšen novinar Boško Slavković, nema krivičnog dela koje se procesuira po službenoj dužnosti.

Ninić je za današnje izdanje lista Danas rekao da je to “očigledno čak i pravnim laicima” i da će postupak protiv Slavkovića koji je nosio lutku sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, biti obustavljen jer nema elemenata krivičnog dela

“Treba objaviti ime i prezime javnog tužioca koji učestvuje u ovoj lakrdiji, jer takvo urušavanje institucija i zloupotreba političke i tužilačke moći je prevršilo svaku razumnu meru”, rekao je Ninić.

On je rekao da je uvek primarni cilj da mediji prenesu vest o hapšenju onoga ko je imao hrabrosti da se satirično suprotstavi Vučiću, da sruši kult njegove ličnosti, a to što će postupak biti obustavljen jer nema elemenata krivičnog dela, više nikoga neće interesovati.

“Zamislite koliko ljudi bi trebalo uhapsiti u Francuskoj ili Nemačkoj zbog nošenja lutaka na javnim protestima protiv režima. Očigledno je da politički instrumentalizovano tužilaštvo samo maltretira i ponižava uhapšenog građanina, s ciljem da zastraše sve ljude koji pokazuju građanski bunt”, kazao je Ninić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x