Abazović ponovo pita ko je tražio podatke od crnogorske ANB da je ugrožen Vučić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

TayebMEZAHDIA Foto: Pixabay
Podelite vest

Predstavnici crnogorskog bezbednosnog sektora nastavili su medjusobne optužbe o tome ko je tražio od crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) podatke o navodnoj ugroženosti srpskog predsednika Aleksandra Vučića, a potpredsednik vlade Dritan Abazović je poručio da neće dozvoliti ugrožavanje crnogorskih nacionalnih interesa.

Vijesti su pre dva dana objavile da je obaveštajni saradnik premijerovog savetnika za bezbednost Voja Laković, tražio od njega da sazna ko iz okruženja predsednika Crne Gore Mila Đukanovića navodno pokušava da ugrozi bezbednost njegovog srpskog kolege Aleksandra Vučića.

To piše u dokumentu koji je Laković pre nekoliko meseci poslao šefu ovdašnje tajne službe Dejanu Vukšiću, a u koji su Vijesti, kako navode, imale uvid i čiju autentičnost je potvrdio Abazović.

Nakon pisanja Vijesti reagovao je potpredsednik vlade i koordinator svih službi bezbednosti Dritan Abazović koji je tražio da se saopšti ko je “operativne veza”.

Abazović je potvrdio za Vijesti autentičnost tog dokumenta, a potom pozvao Lakovića, premijera Zdravka Krivkapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da odgovore “ko im je operativna veza” iz druge države koja traži tajne podatke ANB-a o navodnom ugrožavanju bezbednosti predsednika Srbije.

Laković ga je potom optužio za ugrožavanje bezbednosti, Spajić je kazao da nije nadležan za bezbednosni sektor, a Vukšić da su svi podaci koji se dobiju tajni.

Krivokapić danima ne odgovara na pitanja o tom slučaju.

U medjuvremenu je Laković optužio Abazovića da će biti odgovoran ako se desi nešto njemu i njegovoj porodici.

Abazović je u današnjoj izjavi Vijesti poručio savetniku za bezbednost šefa vlade Lakoviću, da nikada neće dozvoliti da nacionalne interese Crne Gore ugroze “paraobavještajne strukture i strani plaćenici”, pozivajući ga još jednom da saopšti ko je njegova operativna veza.

On je istakao da je Krivokapićev savetnik za bezbednost, bez obzira na bombastično saopštenje u kom ga optužuje da će biti krivac ukoliko se bilo šta dogodi njemu ili njegovoj porodici, ipak prećutao odgovore na nekoliko krucijalnih pitanja izmedju ostalih da potvrdi da li je dobio molbu od operativne veze da sazna koja lica angažuje predsednik jedne države da počini krivično delo na štetu predsednika druge.

On je i od Vukšića i Spajića tražio da daju odgovore javnosti o tom slučaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x