Danas u Srbiji sunčano, do 19 stepenio vreme, temperatura do 22 stepena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U Srbiji će u nedelju biti sunčano, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 19 stepeni, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod. Jutro će biti vedro i hladno, s maglom i slabim, prizemnim mrazom ponegde po kotlinama, nizijama i visoravnima.

U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. Vetar će popodne oslabiti. U ostalim krajevima duvaće slab do umeren promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od nule do 10, a najviša od 16 do 19 stepeni.

I u Beogradu će jutro biti hladno, a potom pretežno sunčano uz umeren jugoistočni vetar koji će oslabiti popodne. Najniža temperatura biće oko osam, a najviša oko 19 stepeni.

Narednih dana jutra u Srbiji biće hladna, mestimično maglovita sa slabim prizemnim mrazom, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i sa slabim mrazom. U većini dana biće pretežno sunčano sa najvišom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, a najtopliji dan biće utorak. Od petka u košavskom području jugoistočni vetar ponovo u pojačanju.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 20. oktobar:

Osobe sa psihičkim obolјenjima mogu osetiti pojačane tegobe. U jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Nervoza, problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x