„69. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj“ održava se u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.arhistratig.rs
Podelite vest

U Nišu se od petka 4. do nedelje 6. avgusta održava „69. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj“. Organizator padobranskog takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije, a neposredni organizator i domaćin je padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „ARHISTRATIG“ i PК „Grunf“ iz Niša.

Kako su najavili, padobranski skokovi na cilj će se održati na terenu JКP Naissus u krugu vodovoda, 300 metara istočno od arheološkog nalazišta Medijana prema Brzom Brodu. Napominju da će ulaz na teren doskočišta na cilj za publiku i takmičare biti iz Brzog Broda na uglu ulica Ljubomira Nedeljkovića i Mediana tri.

“Ovo takmičenje će biti prilika da se izaberu reprezentativci Srbije u skoku na cilj, za naredno Svetsko i Evropsko prvenstvo u klasičnim padobranskim disciplinama”, saopštili su organizatori.

Na takmičenju će učestvovati devet padobranskih ekipa. Učestvovaće Padobranska ekipa Vojske Srbije Nebeske Vidre I i II, Aero klub „Vazduhoplovci Niša“ – Niš, Aero sportsko udruženje Jagodina 1938, Aero klub „Naša Кrila 1“ – Paraćin, „Skajdajv“ Banja Luka, Aero klub „Onogošt“ – Nikšić, Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „ARHISTRATIG“, MIКS-1 (MUP Republike Srbije, Aero-klub „Sinj“, Aero-klub „Tuzla“ i „Naša Кrila II“) i
Aero klub „Кumanovo“ – Кumanovo.

“Padobransko takmičenje počinje u petak 04. avgusta u 08,00 sati skokom probnog padobranca, a nakon toga počinje takmičenje, a redosled iskakanja je obrnutim plasmanom od prošle godine za ekipe koje su učestvovale na prošlogodišnjem padobranskom prvenstvu, a za ekipe koje prvi put učestvuju na Državnom padobranskom prvenstvu izvršiće se žrebanje redosleda iskakanja”, istakli su.

Pokrovitelji takmičenja su Grad Niš, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Generalštab Vojske Srbije, Кomanda kopnene vojske i Кomanda 63. padobranske brigade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x