37. VINSKI BAL u subotu 5. avgusta u Vlasotincu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube AgroJug printscreen
Podelite vest

Tradicionalna kulturno-turistička manifestacija ,,Vinski bal” održaće se po 37. put u subotu 5. avgusta na keju pored reke Vlasine i na Letnjoj pozornici.

Takmičenje vinara, kao i degustacija domaćih vina obaviće se na platou kod česme. Tradicionalno će se birati najbolja pesma i karikatrura na temu vina i grožđa, a plivači će imati priliku da plivaju za vinsko burence.

„Vinski bal“ počinje sa pripremom kotlića vinogradarskom janijom, jelom koje se spremalo kad se kreće u berbu grožđa u vinogradima.

Novina u odnosu na prethodne godine je to što neće biti izbora za najlepšu devojku ,,Vinskog bala”, već se „vraćaju“ Vinogradarske vile, koje će izvesti performans tokom dodele nagrade vinarima, sa idejom da se od ,,Vlasinskih vila” napravi novi zaštitini znak ove manifestacije, ali i turističke promocije Vlasotinca.

U večernjim satima na Letnjoj pozornici nastupaće Gabrijela Pejčev i Šako Polumenta. Organizator manifestacije je Turistička organizacija, uz podršku preduzeća i ustanova vlasotinačke opštine, a generalni pokrovitelj Vinskog bala je opština Vlasotince.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x