Oblačno sa kišom mestimično, toplije od proseka za ovo doba godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Novi Pazar Srbija Vesti
Podelite vest

U utorak, 6. deembra, očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom koje  dolazi sa severozapada i premešta se ka istoku i jugu Srbije. Kiša ujutru zahvata sever Vojvodine, a popodne zapadne i centralne predele, dok na severu Vojvodine kiša prestaje popodne uz delimično razilaženje oblaka. Kiša će tek uveče stići na krajnji jug Srbije.

Vetar ujutru i pre podne južni i jugoistočni, u pomoravlju i podunavlju umeren, a na jugu Banata pojačan.

Popodne na severu Vojvodine vetar u skretanju na severozapadni. Pritisak malo iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od 1°C do 6°C, a maksimalna od 6°C u Subotici do 12°C u centralnoj i južnoj Srbiji.

Uveče na severu suvo, a u centralnim i južnim predelima kiša.

U sredu ujutru suvo, a zatim novo naoblačenje sa kišom stiže na zapad i sever Srbije. Na severu Vojvodine biće hladno, a na jugu Srbije toplije za 5°C do 7°C.

Više kiše treba očekivati kasnije popodne i uveče na severu Srbije, dok bi na jugu bilo suvo. Vetar slab istočni i severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale i u opadanju.

Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 5°C, a maksimalna od 4°C u Subotici do 12°C na jugu Srbije. Uveče kiša u severnim i centralnim predelima.

Od četvrtka do nedelje pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše. Biće toplije od proseka uz pojačan jugoistočni vetar u košavskom području u subotu. U nedelju krajem dana dolazi do zahlađenja, a u noći ka ponedeljku i u ponedeljak ujutru je moguć sneg i u nižim predelima.

Beograd: U utorak pre podne suvo, a od sredine dana naoblačenje i kiša popodne. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u prvom delu dana, a kasnije popodne u skretanju na slabiji severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 10°C.

Niš: U utorak toplije od proseka i suvo do popodnevnih sati. Zatim stiže naoblačenje sa severozapada i donosi kišu uveče. Vetar slab do umeren južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4°C, a maksimalna oko 12°C. Uveče slaba kiša.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x