15. Kustendorf pod sloganom “Razdiruća i čudesna lepota stvaranja”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo, Filmski centar Srbije
Podelite vest

Petnaesti Кustendorf, festival filma i muzike na Mećavniku, održaće se između 22. i 26. januara 2022. godine u Drvengradu, pod sloganom „Razdiruća i čudesna lepota stvaranja“, objavio je Filmski centar Srbije.

Petnaesti Кustendor održaće se u Drvengradu sa gostima i pred publikom, najavili su organizatori.

Povodom stogodišnjice rođenja italijanskog režisera Pjera Paola Pazolinija u okviru retrospektivnog programa biće prikazani  filmovi ovog velikog autora, a slogan festivala je replika iz kratkometražnog Pazolinijevog filma pod naslovom „Šta su to oblaci?”

Međunarodni filmski i muzički festival Кustendorf (engl. International Film and Music Festival Кüstendorf) je filmski i muzički festival koji se svake godine organizuje u etno-selu Drvengrad na brdu Mećavnik kod Mokre Gore u Srbiji. Osnivač i direktor festivala je filmski reditelj Emir Кusturica, a selektori  su sam reditelj i njegova ćerka Dunja.

Osnovan je 14. januara 2008. sa ambicijom da se mladim filmskim stvaraocima pruži šansa da prikažu svoja ostvarenja. Кustendorf filmski festival je zamišljen i kao mesto susreta velikana savremenog filma, mladih filmskih stvaralaca i studenata režije koji učestvuju u takmičarskom delu sa svojim filmovima kratkog metra, kao i afirmisanih svetskih reditelja i glumaca čiji se filmovi prikazuju van takmičarske konkurencije.

Festival predstavlja i susret muzičkih sastava koji svake festivalske večeri održavaju koncerte.

Foto: Filmski centar Srbije

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x