Zoran Živković: Opozicija neodgovorna i nedovoljno hrabra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zoran Živković, foto: YouTube SLAVIJA INFO video printscreen
Podelite vest

Bivši premijer Srbije Zoran Živković ocenio je danas da su predstavnici opozicija u Srbiji “neodgovorni, nedovoljno hrabri i neodlučni”, a da je “vlast Srpske napredne stranke (SNS) stabilna”.

Živković je gostujući na televiziji Nova rekao da bi SNS izgubio vlast u deset većih gradova da lideri opozicije nisu bojkotovali lokalne izbore.

“Pola opozicije je kupljeno”, kazao je Živković.

Rekao je da je SNS doveo do vraćanja primitivizma i kriminala u većem obimu nego u vreme Slobodana Miloševića kada su predstavnici današnje vlasti bili “statisti u predstavi”.

Živković je ocenio da je problem i u tome što vlast bivšeg predsednika Srbije Boris Tadić i premijera Vojislava Koštunice nije usvojila Zakon o lustraciji, koji je bio predložen.

“Zakon o lustraciji sa rokom važenja od deset godina je prosto lišavanje političke budućnosti onih koji su u prošlosti radili nešto loše. (Aleksandar) Vučić, (Ivica) Dačić, (Aleksandar) Vulin, (Tomislav) Nikolić, ne bi mogli da se kandiduju ni za mesnu zajednicu, a kamoli za nešto ozbiljno da je Zakon usvojen”, rekao je Živković.

Ocenio je da građani Srbije imaju sreću što je Vučić, za razliku od Miloševića, “kukavica” i da zato “nemamo rat”.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je gostujući u toj emisiji da SNS mnogo ulaže u marketing, ali da je Vučić “ubio demokratiju.”

“Razočarao sam se u SNS kada smo stali sa auto-putem u Crnoj Gori i kada nam je rečeno da pređemo na auto-puteve na Kosovu prema Draču”, kazao je Ilić.

Rekao je da danas opozicija ne postoji, da je Vučić “razbio” i da želi jednopartijski sistem.

“Postoji Vučić, a oni koji su protiv njega su ‘državni neprijatelji’. Ljudi nikad nisu bili više posvađani, nikad nisam video toliku mržnju”, kazao je Ilić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x