Za pet meseci oduzeto 188 vozila od nesavesnih vozača

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/cmkdream
Podelite vest

Saobraćajna policija je za pet meseci, od primene mere oduzimanja vozila od osoba koje su učinile teže prekršaje, oduzela 188 automobila, motocikala, bicikala, traktora i teretnih vozila, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Dodali su da je najveći broj vozila oduzet je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, ukupno 23 i Policijske uprave u Šapcu, ukupno 21, dok je dvocifren broj vozila oduzet i na teritoriji policijskih uprava u Novom Pazaru (13), Subotici (12), Valjevu, Pančevu i Smederevu (po 11).

“MUP skreće pažnju da je najveći broj vozila, oko 36%, oduzet od učinilaca prekršaja koji su mlađi od 30 godina”, piše u saopštenju.

Istakli su i da je pored 161 putničkog vozila, saobraćajna policija privremeno oduzela i 11 bicikala, 10 motocikala, tri teška teretna vozila, dva traktora i jedno zaprežno vozilo.

“Mera oduzimanja vozila primenjuje se prema učiniocima težih prekršaja koji su u prethodne dve godine najmanje dva puta pravnosnažno osuđivani za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja”, piše u saopštenju MUP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x