Vučić: Srbija pregovara sa Francuzima o naoružanju za Rafale, kupićemo najmodernije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE)
Podelite vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija pregovara sa francuskim partnerima o paketu naoružanja koje će biti nabavljeno za nove avione Rafal i dodao da će biti kupljena najsavremenija oprema.

“Naravno da vodimo razgovore. Grci će moći da dobiju raketu Meteor a mi i Hrvati rakete Mika. Nastavljamo razgovore a do sada smo kupili kompletnu opremu – od destilovane vode do odela za pilote. Kupili smo avion Rafal u najnovijoj verziji F-4.1, koja je pre samo mesec dana primljena u francuskoj vojsci. Ima najsavremeniji radar i zaštitu. Sve smo najbolje kupili i mnogo para smo dali”, rekao je Vučić novinarima na aerodromu Batajnica nakon prikaza novog i modernizovanog naoružanja Vojske Srbije.

On je rekao da ne želi da komentariše priče o tome kako će Rafali imati umanjene borbene mogućnosti i takve tvrdnje nazvao “ljubomorisanje iz okruženja”.

“Kod nas je sve novo ili modernizovano. Svi helikopteri su nam naoružani jer mi njih ne želimo da koristimo za slikanje nego za stvarno odvraćanje od agresije”, rekao je on.

Vučić je rekao da nikada nije zadovoljan na kojem je nivou vojska ali da u ovom trenutku zaista može da kaže da je ponosan na napredak koji su ostvarile oružane snage.

“Danas je vojska sedam, osam ili čak deset puta u boljem stanju nego pre desetak godina. Zamislite da za deset godina napravite takav uspeh da vojska bude jača deset puta. Mislim da to svi mogu da vide”, rekao je on.

Predsednik je rekao da će Srbija nastaviti da nabavlja novo naoružanje i da se čeka i isporuka onoga što je već naručeno.

“Vojnici su sada zadovoljniji nego pre deset godina, kada nisu imali ni po jedne čizme. A pogledajte kako danas izgledaju. Kao u najboljim vojskama širom sveta”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x