Vučić: Pruga Beograd- Subotica biće otvorena 24. novembra, godinu dana pre roka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas da će pruga Beograd- Subotica biti puštena u saobraćaj 24. novembra, godinu dana pre roka. On je tokom je u zgradi Železničke stanice u Subotici čija se zgrada završava rekao da je to 12. stanica na novoizgrađenoj pruzi od 108,1 kilometara.

“Mnogo lepo izgleda, čisto i uredno. Za dve godine će trebati dva sata i 40 minuta od Beograda do Budimpešte. Zahvalan sam našim kineskim prijateljima zato što bez njih mi ne bismo ovakvu brzinu razvoja mogli da postignemo. Uz pomoć Kineza mi smo ovu prugu završili godinu dana ranije”, kazao je Vučić.

Dodao je da ima jednu veliku primedbu jer u stanici u Subotici treba da budu natpisi i na mađarskom jeziku.

“Neće vam se stanica otvoriti dok ne budu natpisi i na mađarskom, prvo na srpskom, mađarskom, a zatim na engleskom jeziku. Ponosan sam na našu Srbiju i sve što smo uradili, to niko ne može da nam oduzme”, rekao je Vučić i dodao da se mora mnogo ulagati u Banat.

Naveo je će, ako bude obezbeđen novac, uskoro početi izgradnja pruge od Pančeva preko Opova, Zrenjanina, Miloševa, do Kikinde i levim krakom, odnosno zapadnim i severozapadnim ka Subotici da se povežu i Čoka i Subotica.

“Onda ostaje izgradnja pruge do Sombora, Vrbasa, 53 kilometra da i Somborci, ljudi iz zapadnog Bačkog okruga dođu do brze pruge. Kasnije i Sombor, Subotica, ali mnogo, mnogo para to zahteva”, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x