Veselinović (PzP): Brnabić ponižava Skupštinu, želi da je izopšti iz centra političkog zbivanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/MO)
Podelite vest

Predsednik Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović izjavio je danas da predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ponižava to zakonodavno telo koje je svela na “minornu ulogu”, kao i da je jasno da “izvršavajući naloge” predsednika države Aleksandra Vučića želi Skupštinu da izopšti iz centra političkog zbivanja.

Veselinović je u pisanoj izjavi naveo da se Brnabić bavi poslovima koji nemaju veze sa Skupštinom i da time ponižava poslanike i građane koji su za njih glasali.

“Mimo izbornih neregularnosti sada ni poslanicima koji su izabrani nije omogućeno da učestvuju u radu tog zakonodavnog tela. Narodna skupština ne zaseda, ne razmatraju se najvažnije teme za državu i društvo, a brojni predlozi opozicije stoje u skupštinskim ladicama”, rekao je on.

Vrhunac poniženja, dodao je on, je u činjenici da je Skupština nakon izbora Vlade Srbije, 1. maja, zasedala samo jednom.

“Sem ponižavanja Narodne skupštine nije moguće naći drugi razlog da se zasedanje najavljuje za kraj jula, kada je vreme godišnjih odmora i kada građani ne mogu na pravi način da isprate odluke koje budu donete u ovom zakonodavnom telu. Umesto da predsedava Skupštinom koja bi razmatra zakone i druge predloge Ana Brnabić svoju aktivnost svodi na tvitovanje za korist Srpske napredne stranke (SNS). Umesto nje potpredsednica Elvira Kovač, najavljuje da će Skupština zasedati krajem jula”, naveo je Veselinović.

Rekao je i da Brnabić želi da “gurne Skupštinu u politički zapećak”, što znači da će zasedati retko, za vreme praznika i odmora, da će se tačke dnevnog reda spajati, kao i da će zasedanja biti u terminima kada će građani teško moći da ih prate.

“Time Ana Brnabić na najgrublji način krši Zakon o narodnoj skupštini i njen poslovnik, ali i Ustav Srbije koji jasno propisuje ulogu Narodne skupštine, koja ne samo što donosi zakone i druge akte već vrši i nadzor nad radom izvršne vlasti. Obe ove uloge, naročito kontrola izvršne vlasti su suspendovani voljom Ane Brnabić”, ukazao je predsednik PzP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x