Premijera dokumentarnog filma u produkciji City Grupe “Izvan vremena” o legendarnoj Bilji Krstić biće organizovana na Filmskim susretima.

Uskoro premijera filma „Izvan vremena“ o rođenoj Nišlijki Bilji Krstić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen iz spota "NIška Banja" Bilje Krstić i grupe "Bistrik"
Podelite vest

Scenario i režiju potpisuje rediteljka Branka Bešević Gajić a producent je Oliver Paunović, direktor fotografije Nikša Malić Katalinić, dok je za montažu bio zadužen Boban Rajković.

Plejadu najboljih srpskih muzičara i glumaca koji su pričali o saradnji i druženju sa darovitom Biljom predvode doajeni srpske umetnosti, koji su za ovu rođenu Nišlijku imali samo reči hvale.
Bilja Krstić i Oliver Paunović

„Svake godine pomeramo granice kada su dokumentarci u pitanju i dokazujemo da i produkcije sa juga mogu da stanu rame uz rame sa onima u glavnom gradu. Kako naši filmovi već tradicionalno zatvaraju Filmske susrete i ove godine očekujemo punu pozornicu u samoj završnici Festivala glumačkih ostraenja, kada Nišlije dođu da pogledaju naš film koji je uvek o nekom Nišliji koji je zadužio sve nas“, kaže producent Paunović.

Nakon uspešne saradnje i dokumentarnog filma „A u Londonu muk“ o nezaboravnom fudbaleru Duletu Saviću rediteljke Brane Bešević Gajić, producent Paunović ovako važan posao poverio je baš njoj.

„Izuzetno sam ponosna, što će Svetska premijera našeg filma „Izvan vremena“ ugledati svetlost dana u Filmskim susretima. Nosiću zauvek u srcu nišku festivalsku publiku koja je, na kiši, najpre gledala film a potom stajala i aplaudirala onda kada Žarko nije došao da primi nagradu za „Bolje od bekstva“, zbog čega je i on imao posebnu emociju prema Nišu. Doživela sam i sama da vidim srčanost niške publike, kada je tokom projekcije „Lauša“ ponovo padala kiša, on ponovo nije bio tu, a oni su nepokolebljivo aplaudirali“, kaže Bešević Gajić.

Scena sa snimanja filma; Foto: Niške Vesti

Film „Izvan vremena“ je biografsko muzički dokument o impresivnom talentu Bilje Krstić, pojašnjava rediteljka,

Ovo je film koji briše sve granice. Verujem da će ovaj film imati mnogo uspeha kako kod nas tako u svim zemljama bivše nam države, ali i svuda u svetu. Bilja je nakon raspada Jugoslavije nastavila da održava kontakte i sarađuje sa umetnicima u celom regionu, ali i svuda u svetu. Bilja je žena koju vole svi u filmu se pojavljuje pedesetak svetskih etabliranih imena što je relevantno svedočanstvo ljubavi, uspeha i meteorske karijere. Posebno su mi drage scene koje su snimljene u Zagrebu“, kazala je ova talentovana rediteljka.

Ona se osvrnula i na dcenijsku dobru saradnji sa producentom Paunovićem.

„Ponosna sam na desetogodišnju saradnju sa najboljim producentom Oliverom Paunovićem, nakon deset godina ćemo se ponovo zajedno pokloniti najsrdačnijoj i divnoj niškoj publici“, kazala je za Niške Vesti Bešević Gajić.

Filmski susreti su ove godine  od 24. do 30. avgusta, a premijera filma o Bilji Krstić će biti poslednjeg dana avgusta.

Pogledajte najavu filma producenta Olivera Paunovića „Izvan vremena“ o legendarnoj Bilji Krstić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x