U okviru obeležavanja gradske slave, Svetog Prokopija, u Prokuplju je održana ribolovačka revija kulinarstva – pripremanje riblje čorbe za građane, na kojoj su učestvovali ribolovci iz Toplice i Niškog regiona.
Predsednik ribolovačkog Udruženja “Bistro” Srđan Radosavljević je za agenciju Beta izjavio da je u pripremanju riblje čorbe za građane učestvovalo 15 ekipa, kao i da je od prošle godine ukinut takmičarski karakter manifestacije.
Ove godine su na manifestaciji učestvovali i ekipa Vojske Srbije, najmlađa ekipa srednjoškočaca iz prokupačkog naselja Draganja, ženska ekipa iz okoline Žitorađe, kao i Nišlije učesnici u spremanju ribljih specijaliteta i na međunarodnim takmičenjima.
Za pripremanje riblje čorbe svaka ekipa je od organizatora dobila istu količinu ribe, a kulinarska umešnost, začini i tajni sastojci učinili su da se svaka razlikuje po ukusu.
Riblja čorba se pripremala na Velikoj zelenoj pijaci u centru grada i besplatno je podeljena građanima Prokuplja.
Manifestaciju, koja je ove godine održana sedmi put, organizovali su Grad Prokuplje i Udruženje rekreativnih ribolovaca “Bistro”.