U nedelju promenljivo oblačno i veoma toplo, do 38 stepeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti/Jelena Laništanin
Podelite vest

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i veoma toplo do 38 stepeni, i pre podne u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, od sredine dana mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Početkom sledeće sedmice temperature će biti u manjem padu od 29 do 36 stepeni.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 18 do 25 stepeni, a najviša dnevna od 33 do 38 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i veoma toplo. Ujutro i pre podne sa dužim sunčanim intervalima, posle podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od 21 do 25 stepeni, a najviša dnevna oko 37 stepeni.

U Srbiji će početkom naredne sedmice biti promenljivo i nestabilno vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. U drugoj polovini sedmice će biti pretežno sunčano i toplo. Maksimalna temperatura od ponedeljka će biti u manjem padu i kretaće se u intervalu od 29 do 36 stepeni.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 18. avgust 2024.

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na srčane, cerebrovaskularne i bolesnike sa respiratornim tegobama, pa im se savetuje oprez. Kod meteoropata će najizraženiji biti poremećaji sna i glavobolјa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x