Tepić (SSP): Dnevni red Parlamenta bez tačke o litijumu, oslikava sve obmane SNS vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kritikovala je vlast zbog toga što je za predstojeću sednicu Parlamenta pripremila dnevni red sa 60 tačaka od kojih, kako tvrdi “ni deset odsto ne može da se međusobno poveže”, te da među njima nema ni jedne o litijumu, čijem iskopavanju se opozicija protivi.

Ona je za televiziju N1 kazala da će poslanici SSP u parlamentu učestvovati u raspravi ali i da će govoriti i o litijumu, te ponovila zahtev za vanrednim parlamentarnim izboriima, uz promenu izbornih uslova, zbog namera vlasti Srbije da omogući rudarenje tog metala.

Prvo vanredno zasedanje Skupštine Srbije sa 60 tačaka dnevnog reda je njena predsednica Ana Brnabić sazvala za utorak, 23. jul, s početkom u 12.00.

Prva predložena tačka dnevnog reda je Predlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, a druga poskupljenje pretplate za javni servis.

Poslanici će razmatrati i izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Zakona o platnim uslugama i nekoliko zakona o zaduživanju a biće potvrđeno više međunarodnih sporazuma, izabran guverner Narodne banke Srbije…

Tepić je kazala je da se na temi litijuma vide “sve laži i obmane ” vladajuće Srpske napredne stranke i da su, kako je navela, građani prevareni ranijim obaćanjima vlasti da je “stvaljena tačka na projekat “Jadar”, odnosno na rudarenje litijuma u okolini Loznice.

Rekla je i da se promena izbornih uslova za vanredne parlamentarne izbore “podrazumeva”, te da to treba da bude urađebno u skladu sa preporukama Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Rekla je i da je SSP spremna da sarađuje i sa druginm opozicionim strankama u vezi ispunjavanje tih preporuka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x