Požar u hladnjači kod Varvarina

 U Obrežu kod Varvarina posle ponoći izbio je požar u hladnjači koji je lokalizovan, javila je Radio-televizija Srbije (RTS). Pričinjena je velika materijalna šteta, a izgoreli su i kamionu na parkingu u krugu hladnjače Prema informacijama iz varvarinskog Doma zdravlja nije bilo poziva na izlazak na teren, preneo je RTS.

Asocijacija proizvođača malina Srbije očekuje od otkupljivača cenu od 600 do 800 dinara

Predstavnici Asocijacije proizvođača malina u Srbiji saopštili su da od otkupljivača, vlasnika hladnjača očekuje da otkupna cena maline bude 600 do 800 dinara po kilogramu. “Očekujemo da nam vlasnici hladnjača malinu ove godine plate od 600 do 800 dinara po kilogramu jer su po više desetina odsto povećani svi troškovi, od rada, goriva, mineralnog đubriva […]

Naša sela: Problemi sa preradom višnje

U tematskom delu emisije, govorimo o nedostatku hladnjača za višnje, što omogućava brojne manipulacije u otkupu. Dobar primer za to je hladnjača Voćar iz Merošine, koja je praktično van funkcije. Uz to možete saznati i kakvo je stanje ječma i pšenice pred žetvu i kako se ocenjuje ovogodišnja berba jagoda u aleksinačkom pomoravlju.