Stanković (Biramo Niš): Pobedili smo na izborima, odbranićemo se demokratskim sredstvima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

Kandidat za gradonačelnika i nosilac izborne liste “Biramo Niš” Đorđe Stanković izjavio je sinoć da je opozicija u Nišu zatražila uvid u kompletan birački spisak i izborni materijal kako bi dokazali sve neregularnosti u izbornom procesu.

“Rezultati sa devet biračkih mesta naknadno su ubačeni, bez prisustva predsednika biračkih odbora, što je drastično uticalo na konačne rezultate izbora”, izjavio je Stanković ispred zgrade Oficirskog doma u kome se nalazi sedište Gradske izborne komisije (GIK).

On je rekao da će opozicija koristiti sva pravna i demokratska sredstva za odbranu glasova Nišlija, ali pre svega pravna.

“Do jutros su rezultati bili takvi da je Srpska napredna stranka izgubila na izborima. Mi smo pobedili i osvojili 31 mandat”, istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, pravni tim opozicije ima dokaze o velikim nepravilnostima koje su se desile tokom izbornog procesa i ti dokazi biće predočeni nadležnim organima, kako bi se osigurala izborna volja građana.

“Očigledno je da su sve odluke Gradske izborne komisije instruisane od strane Srpske napredne stranke, što ukazuje na manipulaciju izbornim procesom”, naglasio je Stanković.

Ispred sedišta Gradske izborne komisije okupilo se oko 300 građana nezadovoljnih saopštenjem GIK da je Srpska napredna stranka osvojila 30 mandata na lokalnim izborima, dok su rezultati CESID jutros do 10 sati pokazivali da je SNS sa svojim koalicionim partnerima osvojio 29 mandata.

Ispred zgrade GIK sinoć su bili i predsednik narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Miodrag Stanković iz koalicije “Ujedinjeni – Nada za Niš” narodna poslanica Nove Demokratske stranke Srbije Slađana Miletić, kandidati za odbornike koalcije “Biramo Niš”, grupe građana “Dr Dragan Milić”, pokreta “Kreni – promeni” i koalicije “Ujedinjeni – Nada za Niš”.

Predstavnici opozicije sinoć su proglasili pobedu na izborima i osvajanje 31 odborničkog mesta, od 61 koliko ih ukupno ima u Skupštini grada Niša.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x