SSP: Javne finansije Srbije nikada u gorem stanju, tužilaštvo da počne istragu o zloupotrebi novca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Generalni sekretar i narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Peđa Mitrović izjavio je danas da javne finansije Srbije nikada nisu bile u gorem stanju i naveo da su u poslednjih 11 godina, predstavnici SNS pod oznakom poverljivosti i državne tajne potrošili skoro 800 miliona evra, zbog čega je pozivao tužilaštvo da započne istragu o zloupotrebi novca.

“Javne finansije Srbije nikada nisu bile u gorem stanju, nego od kada ih vodi priučeni Mlađan Dinkić, Siniša Mali i SNS. U poslednjih 11 godina, naprednjaci su pod oznakom poverljivosti i državne tajne potrošili skoro 800 miliona evra, samo na potpis (generalni sekretar Vlade Srbije) Novaka Nedića, kao da smo policijska država u najmračnije doba sovjetskog komunizma”, rekao je Mitrović reagujući na vest da je svaka treća tajna isplata iz budžetske rezerve išla preko Generalnog sekretarijata Vlade.

Naveo je da je “Mali budžet Srbije razorio prvo započinjanjem projekata koji ne doliče ni mnogo bogatijim zemljama od Srbije, a onda uvođenjem potpune netransparentnosti u načine trošenja para”.

“Pošto im smeta da bilo ko viče car je go, dok oni otkrivaju malete najveće pljačke u istoriji Srbije zvane Expo, odlučili su da ugase i Fiskalni savet koji je ovo otkrio”, istakao je Mitrović.

On je istakao da je zbog toga SSP poziva tužilaštvo da započne istragu o zloupotrebi novca sa pozicija budžetske reserve.

“Iz pisanja Fiskalnog saveta više nego jasno da se stotine miliona evra građana Srbije zloupotrebljava za obavljanje stranačkih poslova SNS-a. Dokle god se istraga ne pokrene i neko od najviših državnih funkcionera ne završi u zatvoru, bilo da je to Novak Nedić ili Siniša Mali, neće se zaustaviti urušavanje države Srbije od strane SNS-a”, zaključio je Mitrović, objavila je SSP.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x