Srbija Centar: Preduzeće Ada Ciganlija kupuje luksuzni automobil umesto da ulaže u programe za decu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Zdravko Ponoš, Srbija Centar (SRCE), Foto: Beta Video printscreen
Podelite vest

Javno preduzeće “Ada Ciganlija” kupuje luksuzni automobil za 47.000 evra umesto da ulaže u programe za decu ili uređivanje ovog beogradskog izletišta, saopštila je danas stranka Srbija Centar.

“Prema Planu objavljenom na Portalu javnih nabavki “Ada Cigalnija” planira da nabavi putničko vozilo za 5,5 miliona dinara ili 47.000 evra. S obzirom da je osnovna delatnost ovog gradskog preduzeća uređenje parkova, rečnih i rekreacionih površina, kao i organizacija kulturne, zabavne, sportske i ugostiteljske ponude, postavlja se pitanje da li je neophodno da se budžetski novac troši na luksuzne službene automobile”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da koliko je kupovina tako skupog vozila neopravdana ilustruje i činjenica da je istim Planom javnih nabavki od 12. avgusta ove godine predviđena i kupovina viljuškara, građevinske mašine neophodne za obavljanje delatnosti preduzeća, i to za skoro dva puta manje novca – tri miliona dinara, a toliko bi trebalo da košta i nabavka lakog teretnog komunalnog vozila.

“Za stipendiranje sportista – amatera Gradska uprava je na prethodnom konkursu izdvojila 3.144.000 dinara. Dakle, nešto više od polovine dobro opremljene škode superb, koja je i najčešći izbor funkcionera Vučićevog režima. Ove godine iznos mesečne rate za učeničke stipendije i kredite je 8.100 dinara, pa bi, umesto automobila, iako nije u nadležnosti gradskih čelnika, bilo korisnije da je pomoć u tom iznosu došla i do 680 talentovanih đaka koji svoju budućnost vide u Beogradu”, smatra Srbija Centar.

Ta stranka je ukazala da zbog “neplanskog i bahatog trošenja sredstava budžet Beograda u debelom minusu”.

“Prošle godine taj manjak iznosio je 72 miliona evra, što se nije desilo nikada u istoriji glavnog grada. U minusu su skoro sva javna komunalna preduzeća, čak i JKP ‘Pogrebne usluge’, koje su ostvarile gubitak od 26 miliona dinara. U budžetu za 2024. godinu za razvoj infrastrukture predviđeno je 137 miliona evra manje nego prošle godine, a predloženo je manje novca i za zaštitu životne sredine, saobraćaj, osnovno obrazovanje i kulturu”, ističe se u saopštenju Srbija Centra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x