Srbija Centar: Grčič iz bužeta Obrenovca daje 100.000 evra za piće i usluge posluživanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/jarmoluk
Podelite vest

Stranka Srbija Centar saopštila je danas da Gradska opština Obrenovac, na čijem čelu je Milorad Grčić, planira da plati više od 100.000 evra za piće i usluge posluživanja pića i napitaka, prema Planu javnih nabavki, dok su brojni građani na rubu egzistencije.

“Grčić, direktno odgovoran za propast najveće energetske kompanije u regionu (EPS), opustio se posle pronalaženja drugog posla (u Obrenovcu) pa je za nabavku pića odlučio da se iz opštinskog budžeta ‘otvori’ 3,3 miliona dinara. Kako svo to piće na Mićinim banketima i proslavama mora neko i da posluži ‘usluge posluživanja pića i napitaka’, građani Obrenovca platiće 7.920.000 dinara. Sve ukupno 11.220.000 dinara ili 102.000 evra”, navela je ta stranka.

Kako je istakla, “umesto da krivično odgovara za najveću štetu u istoriji srpske privrede – kolaps Elektroprivrede Srbije, kvarove na kotlovima i mašinama, uništavanje Kolubare i ugrožavanje bezbednosti države, Vučić je nagradio Grčića, inače bivšeg ugostitelja, postavljanjem na čelo opštine sa najvećim budžetom u Beogradu”.

“Šteta koju je do sada naneo Srbiji može da se meri milijardama evra, pa se iz ugla režima ovih nešto više od 100 hiljada evra i ne vidi. Međutim, Grčićevo bahato rasipanje znači da će u budžetu da bude manje novca za izgradnju i ojačavanje sistema odbrane od poplava, kako bi se sprečila tragedija slična onoj iz 2014. godine”, navela je Srbija Centar.

Takođe, dodala je, biće i manje novca za izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže u selima oko Obrenovca, asfaltiranje atarskih puteva ili programe socijalne pomoći brojnim građanima na rubu egzistencije, koji su prosečno, u junu ove godine, zarađivali manje od neophodne potrošačke korpe.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x